Ca la Font empra galetes pròpies i de tercers. De Google Analytics, per a recollir informació per facilitar i optimitzar la navegació pel lloc-web. Pots acceptar o denegar el seu ús, sense que t'afecti en la navegació pel lloc-web. Per a més informació veure la plana de la Política de galetes.

Absolut viola d'olor

34,89 €
Absolut viola d'olor, 2 ml
  • Absolut viola d'olor, 2 ml

Absolut viola d'olor

34,89 €

Absolut viola d'olor, violeta. La seva fragància és molt emprada tant en perfumeria com en rebosteria. Té propietats antisèptiques, descongestionats i lleugerament astringents, per la qual cosa es recomana per a pells grasses.

 

Recipients retornables!

 

Enviament de franc dels 49 € en endavant.

 

Comprant aquí millorareu la natura.

El cultiu de la viola d'olor és originari d'Europa.
Es conrea també en algunes zones d'Àsia, Nord Amèrica i regió mediterrània com França i Egipte.
La majoria de les espècies creixen en entorns amb clima temperat tot i que igualment s'han trobat en àrees com Hawaii, Andes o Australàsia.
La producció de l'extracte de viola d'olor va començar a la regió francesa de Grasse a mitjan segle XIX, però està sent superat per Egipte, on la planta de viola d'olor creix  abundantment en els seus vasts cultius.
L'obtenció de l'absolut es realitza a partir de la recol·lecció de les fulles de viola d'olor i se sotmeten a una primera extracció amb hexà d'on obtenim el Concret en retirar el dissolvent. Se sotmet a una rentada en alcohol etílic i llavors obtenim l'Absolut.


L'elaboració de l'absolut de viola d'olor és un dels més costosos en el món de la perfumeria, ja que per produir 1 quilo d'aquest absolut es necessiten aproximadament 2.300 quilos de fulles collides.
El seu ús més destacat és l'alta perfumeria i en cosmètica tot i que també té altres usos com aroma alimentari exquisit.
La fragància de la viola d'olor és molt apreciada en el món de la perfumeria gràcies a la seva nota olfactiva "verda" tan característica. Aquesta olor tan exclusiva s'ho confereix la majoria dels àcids grassos que abunden en la seva composició com també altres compostos presents en concentracions menors a un 1%. El conjunt de tots aquests compostos és el que li confereix aquesta fragància tan sublim a l'absolut de viola d'olor.

Característiques i propietats


Nom: viola d'olor
Nom comú/sinònims: Viola, viola d'ultramar, viola de bosc, viola boscana, viola de la Mare de Déu, viola vera, violer, violer boscà, violer d'olor i violeta.
Espècie botànica: Viola odorata
Principals components: Àcid palmític, Etil linoleato.
Color: verd fosc.
Olor: floral, recorda fulles verdes.
Aspecte: líquid viscós.
Destaquen les seves propietats: Venotònic ****, Drenant ***, Relaxant ***, Reafirmant cutani **.

Usos i aplicacions

Ús extern


Es recomanen en casos de:
Pells fatigades ****, Pells madures ***, Cames cansades ****, Ansietat ***, Estrès *** Acne **.


El terme de "viola d'olor" es va encunyar en el passat gràcies a la mitologia Grega. Els Romans al costat dels Grecs. Els extractes del full de viola d'olor s'han fet servir des de la medicina tradicional persa sent Avicenna un dels primers a utilitzar-lo en xarops administrats en nens per alleujar dificultats respiratòries.

Tant si són unes poques gotes com sèrum facial o corporal, en base d'oli vegetal de Sèsam o Jojoba o en altres olis, com en altres formulacions cosmètiques.

Sinergia bé amb les notes d'olis essencials com: Bergamota, Gerani, Gessamí,
Espígol, Pàtxuli i altres.

Ús oral


L'absolut de viola d'olor es pot ingerir, ja que és una aroma alimentari molt apreciat en la rebosteria selecta, cocteleria i en l'alta cuina.

Exemple d'aplicació


Oli Perfumat femení
(Per Roll-on de 10 ml)


4 gotes Absolut de viola d'olor + 3 gotes Oli Essencial de Gerani + 2 gotes d'Absolut de
Gessamí + 10 ml d'Oli Verge de Jojoba.


Introduir en el roll-on, agitar i aplicar en els canells i inspirar profundament tantes vegades com es vulgui.

On el llenço, un cop buit

Els olis essencials i les cremes de Terpenic que, en la seva composició, s'indiqui que contenen ingredients que són perillosos per a l'ambient o no són biodegradables, és millor de deixar-los en els "Punts Sigre" que tenen les farmàcies per a tota mena de medicaments (caducats o no) i substàncies emprades terapèuticament.
Els olis vegetals els podem dipositar perfectament en els punts de recollida habilitats per als olis usats.